Womin copywriter

Vad är content marketing?

Content marketing

Varför ska du som företag jobba med content marketing? Inom marknadsföringsbranschen finns det mycket trender, men att jobba långsiktigt med content är med största sannolikhet en trend som är här för att stanna.


Men vad menar man egentligen med content marketing? På svenska översätts det till innehållsmarknadsföring, något som inte klingar lika vackert som sin engelska motsvarighet. Content marketing innebär att skapa engagerande innehåll som stärker ditt varumärke.

Att jobba med content marketing

Content marketing handlar om att skapa engerande innehåll på dina sociala plattformar. Genom att kontinuerligt vara närvarande och bygga på storyn om just ditt företag får du möjlighet att visa vem du är. Du har helt enkelt möjlighet att skapa ditt företags story online. 


Content marketing är ett långsiktigt arbete. Det skiljer sig från annan marknadsföring, som exempelvis ren annonsering. Content marketing handlar inte om att ständigt marknadsföra de tjänster eller produkter du vill sälja. Nej, det handlar snarare genom att bygga förtroende. Skulle du själv vilja följa ett företag som bara skryter eller vill sälja produker? Nej, kanske inte. Men du är kanske däremot nyfiken på vad som händer bakom kulisserna, eller vad som egentligen la grunden till företaget? 

Så skippa gärna viljan att skryta om att du är bäst, störst och vackrast. Bjud istället in dina följare till engagemang och ge dem ett mervärde. Om du säljer bilar kan du exempelvis skapa content om hur man väljer den bästa familjebilen eller vad man ska tänka på i val av vinterdäck. Genom att bjuda på innehåll och kunskap ger du dina följare mervärde. Ett företag som skapat en stark närvaro genom content marketing har bättre förutsättningar att bli tilltänkta i nästa köp. Content marketing bygger ditt varumärke och är ett ständigt arbete som ger stor utdelning på sikt. 

Behöver du hjälp med content?

Kontakta mig så hjälper jag dig. 

E-post: lovisa@womin.se

Telefon: +46 722411743