Womin copywriter

Därför ska du ta hjälp med content


Vill du veta varför du ska ta hjälp av en professionell skribent eller copywriter? Kanske tycker du att det känns som en onödig kostnad eller som något du lika gärna kan göra själv? Tänk om! Här är tre anledningar till att ta hjälp med din textproduktion.


Det finns många anledningar till att anlita en professionell skribent. Du som företagare har kanske inte tiden att skriva nyhetsbrev, content till sociala medier eller blogginlägg till webben. Kanske är du osäker på hur man skriver för att optimera sin SEO (synlighet på Google), vilket språk du ska använda för att nå din målgrupp eller hur du ska strukturera innehållet på bästa sätt. En professionell skribent vet precis hur hon ska hjälpa dig och jobbar dagligen med textproduktion. Därför finns det all anledning att ta hjälp av en skribent. En skribent kan hjälpa dig med content till sociala medier, blogginlägg, artiklar, innehåll till webbsidor, nyhetsbrev med mera. Det sparar dig tid och huvudbry och ger en bra utdelning på dina pengar. Här kommer tre anledningar att anlita en frilansskribent.


Tid är pengar

En erfaren skribent jobbar dagligen med att producera text för olika kanaler och vet därför precis vilket innehåll som passar i de olika kanalerna. Du behöver inte själv fundera på textlängd, emojis eller formuleringar. Ta hjälp av någon som kan och lägg istället din dyrbara tid där den behövs som mest.


Anpassat budskap

Är du osäker på hur du ska skriva för att nå ut på bästa sätt i dina olika kanaler? Är du osäker på vilken textmängd som är bra för Google eller hur långt ett nyhetsbrev bör vara? Ingen fara, det vet en professionell skribent. Varje kanal har sin tonalitet, algoritm och optimala textlängd. Ta hjälp så får du möjlighet att synas på bästa sätt.


Målgruppsanalys

Ibland är målgruppen inte den man tror och det kan vara bra att omvärdera sin målgruppsanalys emellanåt. Ta dig tid att, tillsammans med skribenten, analysera målgruppen och dess beteende. Det ger dig mycket tillbaka. Du har mycket att vinna på att veta var din målgrupp finns och hur de vill bli tilltalade.


Känner du dig redo att ta hjälp med textproduktion? Vill du veta mer om vad som egentligen menas med content eller hur du ska nå ut på företagsbloggen? Kontakta mig idag så tar vi ett möte eller samtal om hur jag kan hjälpa dig. Jag är skribent med en bakgrund inom marknadsföring och har fokus på hur jag kan skapa affärsnytta för dig. Jag ser fram emot ett samarbete!

Behöver du hjälp med content?

Lovisa Wallin